Start

Nyheter

Presentation

Katterna

Kattungar

Kullar

Planer

Min Hund

Kontakt

Länkar

Länkar

S*IPAJEMO'S

HELIG BIRMA

 

Välkommen till S*IPAJEMO'S

yoshiko and I 27 jan 2009    

  Yoshiko och jag 27/1 2009

 Jag heter Ingrid Gustavsson och jag bor i Lindsdal, en villaförort ca 10 km norr om Kalmar. Här bor jag tillsammans med min man Jan-Olof, våra f.n. fyra birmakatter. Våra tre barn är sedan länge utflugna och vi begåvades med vårt nionde barnbarn i maj -08.

 Från början har jag varit hundmänniska och fick 1985 hem min första Newfoundlandshund en omplaceringstik som hette Belina. Senare samma år köpte vi en halvsyster till henne, Cindie, och vi hade fått vår första valp. Cindie gick sedan som avelshona hos min uppfödare och det var lika roligt varje gång man fick uppleva födsel och tillväxt av små valpar. Efter ytterligare några år kom även Lisen in i huset, hon var valp efter Belina.

 Jag tävlade lydnad med Cindie och engagerade mig i Kalmar Brukshundklubb. Efter att ha hjälpt till vid valpkurser några år, utbildade jag mig 1994 till A-instruktör. Samtidigt kom min första schäferhund, Elfi, in i mitt liv och jag började tävla i bruks (spår + lydnad) med henne. Jag hade då kvar två "nuffar" men julen 1996 dog  den sista av dem, Cindie. Så småningom blev det bara Elfi kvar och jag fortsatte mina utbildningar inom SBK. Jag blev tävlingssekreterare och sedan väcktes mitt intresse för mentalitet. Jag utbildades till mentalfigurant och 2006 till mentaltestledare. Under tiden (år 2000) hade ytterligare en schäfertik, Melissa, kommit in i mitt liv.

 Av skilda orsaker blev jag plötsligt utan hund 2003 och medan jag väntade på en ny valp, dök tanken upp att NU skulle jag skaffa katt. Jag har alltid tyckt om katter men det hade aldrig varit tillfälle att skaffa någon. Jag började att titta på raser i bokstavsordning och det tog inte så lång stund innan Birman dök upp. Jag smälte genast för dess otroliga skönhet och började leta bland annonserna på Birmasidan. I november 2003 hämtade vi hem vår första birma Amore Gatti Nemesis "Nessie"(brun) och jag blev helt betagen. Jag var bara ute efter en sällskapskatt så att hon hade svansknick var inget problem för mig. Efter ett halvår kom Ginza, min schäfervalp in i huset och Nessie talade minsann om vem som bestämde bland djuren i det här huset. Att Ginza snart var många gånger större än hon, bekymrade inte Nessie det minsta. Ginza fick somna in 2013 eftersom hon fått cancer. Efter ett halvår flyttade en Jaktgolden in, Indra, men även hon är nu borta. Hon hade njursvikt och hann inte ens bli sex år.

 Intresset för katter ökade och 2005 kunde vi hälsa Catimon Maja(Bruntabby) välkommen. Året efter kom Possum's Yoshiko (Blå) in i vårt liv. Tanken på uppfödning började gro så smått och 1:e februari 2007 blev mitt stamnamn S*Ipajemo's registrerat. Efter det har det kommit till fler katter som bidragit till min uppfödning och fram till och med 2020 har jag haft 21 kullar. Att se en kull kattungar födas och växa upp är helt underbart. Ibland händer tråkiga saker, men för det mesta går det bra. Alla kullar tillför nya erfarenheter. Det bästa är när nya ägare kommer och hämtar sin kattunge och den glädje man får se.

och med Celine

Celine and I 27 jan 2009