Start

Nyheter

Presentation

Katterna

Kattungar

Kullar

Planer

Min Hund

Kontakt

Länkar

Länkar

S*IPAJEMO'S

HELIG BIRMA

 

Välkommen till S*IPAJEMO'S

yoshiko and I 27 jan 2009    

  Yoshiko och jag 27/1 2009

 Jag heter Ingrid Gustavsson och jag bor i Lindsdal, en villaförort ca 10 km norr om Kalmar. Här bor jag tillsammans med min man Jan-Olof, våra f.n. sex birmakatter och (Jakt)Golden Retrieven Indra. Våra tre barn är sedan länge utflugna och vi begåvades med vårt nionde barnbarn i maj -08.

 Från början har jag varit hundmänniska och fick 1985 hem min första Newfoundlandshund en omplaceringstik som hette Belina. Senare samma år köpte vi en halvsyster till henne, Cindie, och vi hade fått vår första valp. Cindie gick sedan som avelshona hos min uppfödare och det var lika roligt varje gång man fick uppleva födsel och tillväxt av små valpar. Efter ytterligare några år kom även Lisen in i huset, hon var valp efter Belina.

 Jag tävlade lydnad med Cindie och engagerade mig i Kalmar Brukshundklubb. Efter att ha hjälpt till vid valpkurser några år, utbildade jag mig 1994 till A-instruktör. Samtidigt kom min första schäferhund, Elfi, in i mitt liv och jag började tävla i bruks (spår + lydnad) med henne. Jag hade då kvar två "nuffar" men julen 1996 dog  den sista av dem, Cindie. Så småningom blev det bara Elfi kvar och jag fortsatte mina utbildningar inom SBK. Jag blev tävlingssekreterare och sedan väcktes mitt intresse för mentalitet. Jag utbildades till mentalfigurant och 2006 till mentaltestledare. Under tiden (år 2000) hade ytterligare en schäfertik, Melissa, kommit in i mitt liv.

 Av skilda orsaker blev jag plötsligt utan hund 2003 och medan jag väntade på en ny valp, dök tanken upp att NU skulle jag skaffa katt. Jag har alltid tyckt om katter men det hade aldrig varit tillfälle att skaffa någon. Jag började att titta på raser i bokstavsordning och det tog inte så lång stund innan Birman dök upp. Jag smälte genast för dess otroliga skönhet och började leta bland annonserna på Birmasidan. I november 2003 hämtade vi hem vår första birma Amore Gatti Nemesis "Nessie"(brun) och jag blev helt betagen. Jag var bara ute efter en sällskapskatt så att hon hade svansknick var inget problem för mig. Efter ett halvår kom Ginza, min schäfervalp in i huset och Nessie talade minsann om vem som bestämde bland djuren i det här huset. Att Ginza snart var många gånger större än hon, bekymrade inte Nessie det minsta.

 Intresset för katter ökade och 2005 kunde vi hälsa Catimon Maja(Bruntabby) välkommen. Året efter kom Possum's Yoshiko (Blå) in i vårt liv. Tanken på uppfödning började gro så smått och 1:e februari 2007 blev mitt stamnamn S*Ipajemo's registrerat. I februari fick jag också hem Catcha'z For Real, "Totte"(Brun) som var tänkt att bli min avelshane. Efter en kull med Yoshiko och en kull hos Blommingborgs blev han kastrat och bor numera i Blekinge. Jag köpte tillsammans med Nettan, på Wanjeenas katteri, in Simon från Blommingborg's så jag hoppades kunna få tillbaka Tottes linjer med honom. Jag fick två kullar ( 1+3 ) efter honom och tyvärr ingen som kunde gå vidare i avel, innan han blev kastrat och fodervärdarna fick överta honom. (2010)

När Maja kastrerats sökte jag en ny avelshona och juli 2008 hämtade vi hem lilamaskade Alba. Sedan sparade jag Cornella (Brun) från C-kullen och hon bor hos min dotter Eva och hennes familj .

Alba kom aldrig in i flocken och efter att hon fått sin första kull fick hon flytta till foderhem som ensamkatt och bli behandlad som en prinsessa. Jag saknar henne väldigt mycket. Eftersom Alba fick rosa nos beslöt jag att ta henne ur avel och fodervärden fick överta henne efter kastreringen.

Yoshiko skulle haft en kull sommaren 2010 men tyvärr föddes de för tidigt och Yoshiko fick bli kastrat. Med tre kastrater är det svårt att driva uppfödning så jag köpte in två nya honor som förhoppningsvis ska kunna tillföra något till aveln: Wilda Gladan's Akleja (Blåtabby) och Amenti's Quintella (Brun). De två är som ler och långhalm och har så roligt med varandra. De har också så här långt blivit accepterade av flocken T.o.m. Nessie kan köra ett race med Akleja.

Nessie blev dålig i jan. -12 och fick tyvärr avlivas. När hon kastrerades vid 8 mån. ålder, konstaterades att hon bara hade en njure, som då var frisk, men nu orkade den inte längre.

2012 fick Akleja och Quintella sina första kullar. Akleja fick bara en, Hachikin, och henne sparade jag. Quintella fick ytterligare en kull det året och då sparade jag Juiliana. 2014 skulle Akleja haft kull igen, men efter ännu ett kejsarsnitt blev hon kastrat Tyvärr klarade sig inte någon unge från den kullen.

  

och med Celine

Celine and I 27 jan 2009