P-Kullen

Tillbaka

Phoebe-tolv-v.jpg Pelle-12-v.jpg Pinto-12-v..jpg
Phoebe Pelle Pinto

                                                                Klicka på respektive kattunges namn så kommer du till dennes fotosida

                                                                                                                            Stamtavla / Pedigree

P-kullen föddes den 14/12 precis som Quintellas förra kull 2015. De föddes på 62:a dygnet och var inte så stora. Föräldrar är Amentis Quintella (n) och SinhTsunKitthas Ultra Boy (b).Först ut kl. 14.05 kom en dödfödd hona som bara vägde 44 gram och förmodligen varit död ett tag. Nr 2, Phoebe, föddes 15.40 och vägde 73 gram, sedan kom förste pojken, Pelle, kl. 17.45 85 gram tung. Sist ut var Pinto kl.18.05 och han vägde 81 gram. Det var lite dålig viktuppgång första veckan, men sedan kom de igång.

De var sena att öppna ögonen men jag hade å andra sidan mindre kladd i början än vad det brukar vara. Det var på 12/13:e dygnet och samtidigt flyttade Q in sina bebisar i lådan i klösträdet.

Även denna gången fick Q tre olika färger. Phoebe brunmaskad, Pelle choklad och Pinto lila.

Man brukar få med sig någon ny erfarenhet vid varje kull och denna gången var det en reaktion på första vaccinationen. Jag har aldrig märkt något på någon unge innan, men alla tre blev jättesjuka 2-3 dagar efter vaccinationen. De fick alla symptom på biverkningar och det var en släng av kattsnuvan. Det tog en vecka innan alla tre hade börjat äta ordentligt och var pigga som vanligt. Så det var nervöst inför andra omgången. Det gick bra och jag hoppas eländet har gett dem ett bättre försvar mot sjukdomen.

Phoebe flyttade till Uppsala, Pelle till Linköping och Pinto till Ljungby.