Katter jag har använt i min avel

Tillbaka

CH Amenti's Quintella

400-Amentis-Quintella-6912.jpg     Q-6aar-3-maan.jpg          DSCN0664.jpg

Quintella köpte jag in från Carolina som hade Amenti's katteri. Hon är en härlig hona med fin typ och hon gick bra på de utställningar jag var med henne.

Hon fick fyra kullar, men hon tenderade att få tidigare för varje gång och jag beslutade att hon fick bli kastrat. Hon var en fantastisk mamma med lätta förlossningar Quintella bodde kvar ett tag som kastrat, men så råkade ett bra hem hos ett äldre par dyka upp och då tog jag beslutet att hon fick flytta drygt 7 år gammal.

Quintellas sida

S*Wanjeena's Tainted Love

P9240014-2.jpg P4030011.jpg Love-17-maan-2.jpg
Love aka Plutten är son till Ultra Boy och uppfödd hos Anette som jag samägt honom med. Han var en cool kille och väldigt lätt att hantera. Tyvärr gick han inte ihop med några av mina honor och jag fick börja slussa runt för att undvika bråk. När han börjat para blev det även lite kiss här och där. Vi fick varsin kull med honom och en hos Fridenlyckans Han blev kastrat vid 17 mån.ålder och sedan flyttade han till ett nytt hem där han får det jättebra. Lycka till med den här godbiten.

 

 Loves sida

S*SinhTsunkitthas Ultra Boy

DSCN4714.jpg DSCN4722.jpg DSCN4729.jpg
UB, som vi kallade honom, köpte vi från Marina i Sandviken. Jag och Anette som har Wanjeena's uppfödning. Han fick bo hos min dotter med familj och Ipajemo's Cornella. Han fick tre kullar hos mig och sex kullar hos Anette och sedan lånade vi ut honom till två andra uppfödare. Han bär dilution och har fått bruna, blå, choklad och lilamskade avkommor

När han kastrerades var han två år och hade skött sig bra. Inget strilande. Han får nu gå ut och älskar att ligga i trädgården.

UB:s sida

CH S*Ipajemo's Hachikin

Hachikin-4-aar-hs.jpg 3-aar.jpg Hachikin-3-aar.jpg
Hachikin blev enda avkomman efter Akleja, men till skillnad mot sin mor blev hon en bra avelshona. Hon fick två kullar K och O, 2+4 ungar och från första kullen gick en hona, Ipajemo's Kiseki, vidare i avel hos Wanjeena's När jag tog hem Wanjeena's Tainted Love, blev det oro i flocken när Hachikin var elak mot honom. Eftersom hon varit lite överbeskyddande när hon hade ungar, så tog jag beslutet att kastrera henne och låta henne flytta som ensamkatt. Nu bor hon i Kalmar. Hon kommer alltid att ha sin plats i mitt hjärta.                 

Hachikins sida

S*Wilda Gladans Akleja

Akleja-3-aar-9-maan.jpg Akleja-4-aar-10-maan.jpg Akleja-och-Mami.jpg
Akleja köpte jag in som avelshona från Wilda Gladans uppfödning i Skåne. Tyvärr blev det bara en kattunge och två kejsarsnitt innan hon blev kastrat 2014. Jag sparade hennes enda kattunge Hachikin och hon går nu i avel Akleja är en otroligt social och trevlig katt med skinn på nosen. Med stor sorg i hjärtat fick hon flytta med Mami, en kattunge från M-kullen. Det var ett svårt beslut men jag hoppas det ska fungera bra så här.

Aklejas sida

CH S*Ipajemo's Cornella

566-Ipajemos-Cornella-8185.jpg Cornella Cornella-tre-aar.gif
Cornella är den första honan jag sparade från min egna uppfödning. Hon fick bo hos vår dotter med familj. Hon fick två kullar, F och G-kullarna. Hon var en duktig mamma som hade lätt att föda. Våra planer var att Amaretto skulle parat henne, men det ville inte han. Så i september -14 fick hon bli kastrat och fick en ny kompis i vår nya avelshane Ultra Boy.
Cornellas egna sida

S'Mementos Amaretto

482581_460469704038201_1148835476_n.jpg

Foto Mementos

DSCN0634.jpg Amaretto-7-maanader.jpg
Amaretto SBI b21, köpte jag från Liz och Jussi Verkénius som har Mementos uppfödning i Alingsås Amaretto bodde hos min dotter med familj. Han hade en helt fantastisk mentalitet och var en stor matglad nallebjörn. Trots att han inte visade sig "hanig" blev han tidigt fertil. Han blev pappa till mina K- och L-kullar i maj -14 men tyvärr blev han sjuk i den vevan och fick somna in.

Vi saknar honom väldigt men får glädja oss över de fina bebisarna som han gav oss

S*Vougue Cat's Alba

 Alba

 Ett år

 Alba-2-aar.gif

 Alba SBI c, köpte jag från S*Vougue Cat's uppfödning av Karin Westerholm i Tyresö.

 Alba blev mamma till min E-Kull. Hon hade lätt att föda och var en fantastisk mamma. Tyvärr fungerade hon inte ihop med de andra katterna så med sorg i hjärtat lät jag henne få flytta till fodervärd.

 När Alba var ca 8-9 månader blev hennes nos rosa och jag kunde inte få en vettig förklaring varför. Eftersom nosen inte fick tillbaka sin normala färg valde jag att ta henne ur avel, kastrera och låta fodervärden överta henne. Nu lever hon som en prinsessa hos Martina.

                                                                                                                                   

                                                     

                                                            S*Blommingborg's Simon

 6 mån

Simon SBI n21, köpte jag tillsammans med Nettan på S*Wanjeena's tillbaka efter en parning med Totte. Jag fick tag på ett super-foderhem och han flyttade direkt dit

 Simon 13½ mån

Där blev hans mattes kelgris och kärleken var ömsesidig. När matte var borta gick han oroligt och väntade på att hon skulle komma hem.

 DSCN4194.jpg

Simon fick tre kullar efter sig. Ipajemo's D+F-kull och en kull hos S*Alzeca's innan han blev kastrat. Han strilade aldrig och det luktade inte hane om honom men han var väldigt orolig och mådde inte bra i sin fertilitet.

S*Catchaz For Real "Totte"

 Totte

 Aug - 07

 april - 08

 Totte SBI n, köpte jag in från S*Catchaz uppfödning genom Camilla Axnér.

 Jag fick min B-kull efter honom och lånade ut honom till en kull hos...

S*Blommingborg's. Från den kullen köpte jag tillsammans med Nettan som har Wanjeena's uppfödning, tillbaka Simon. Efter kastreringen flyttade han till fam.Gustafsson i Ronneby.