Tillbaka

Maja är inte lika tuff som Nessie och Yoshiko men en lika ljuvlig varelse. Hon är en mjukis som behöver lite tid att vänja sig med nya saker.

När hon kom blev hon helt förskräckt för Ginza, men efter en vecka var de också kompisar. Nessie och Maja kom överens direkt och drar sina repor genom huset. Hon är en robust tjej som väger drygt fyra kg.

Hon är den enda av mina katter som mjölktrampar på mig när hon är kelsugen (på tidiga morgnar). När hon har trampat en stund lägger hon sig rakt på mig och där ligger hon tills dess att matte försiktigt låter henne glida ner på sidan. Det blir ganska tungt efter ett tag. Annars ligger hon alltid vid mina fötter på nätterna.

Sedan hon blev mamma (2007) visar hon också en mer bestämd sida. Hon visste var hon vill ha sin unge och inte var det i den fina lådan som husse hade fixat åt henne. I mattes säng skulle den ligga. Det spelade ingen roll hur många gånger jag flyttade tillbaka den lilla, snart kom Maja med henne i munnen och la henne under överkastet i min säng. Envis som synden. På natten fick jag stänga in dem i ”kattrummet”.

Den andra dräktigheten (2008) gick inte så bra. Efter fyra veckor fick Maja missfall och livmoderinflammation, så nu har hon blivit kastrat.

Hon är medlaren i gruppen och går emellan när det kan hetta till mellan Yoshiko och Nessie ibland. När Alba kom till huset tog hon (efter ett tag) sig an henne som om det vore hennes egen. Hon började till och med dia Alba under några veckor.

Maja är nog det snällaste som går på fyra tassar.